top of page

OM OSS

Utvikling. Dialog. Nytte.

Kultur har alltid vært viktig og spiller enten en mindre eller større rolle i et menneskets liv. Amanett har valgt å fokusere på musikk, kunst, litteratur og friluftsliv. Dette er ting hver av oss bruker på hver vår måte, for å berike vårt eget liv. 

Alle mennesker er kreative, på forskjellige måter. Hver eneste dag av vårt liv krever at vi er kreative, noen dager mer enn andre. Det hjelper oss å bli smartere. I dag vet vi mer enn vi visste i går, og i morgen vil vi vite mer enn vi vet i dag. 

Det er som regel nå vi blir utfordret med nye oppgaver,  situasjoner, mennesker eller endringer i livet, at vi viser oss fra vår  mest kreative side. Vi utfordres hver dag til å tenke nytt, til å tenke annerledes, og det bidrar til at vi bruker vår kunnskap og kompetanse på nye måter. 

Vi ønsker å legge til rette for at barn og unge får del i kunst- og kulturopplevelser av høy kvalitet, både som publikum og medredaktører i skapende prosesser. Når vi så kan kombinere dette med naturopplevelser og aktiviteter ute i det fri, så gir det en økt glede for oss, men forhåpentligvis også for de involverte. Vi skaper kreative ting sammen.

 

Det er små steg som fører til store resultater som varer.

La oss møtes på halvveien

Broer har alltid blitt brukt som metafor for møter og avskjed mellom mennesker, men til tross har de alltid knyttet sammen to sider og to veier, som møtes på midten. Derfor ønsker vi å arbeide med brobyggende og kulturelle aktiviteter for barn, ungdom og eldre. Formålet er å bidra til utvikling og bedring av det fysiske, lærende og stimulerende miljø, samt fremme et mer mangfoldig kulturliv. Stiftelsen Amanett vil også samarbeide med internasjonale og nasjonale partnere i prosjekter der det viser seg å være naturlig.

Seaside Bridge
Foggy Pier

Amanett

Ordet "Amanett" betyr å skape noe som andre kan ha nytte av. Å skape noe som kan gå i arv , og som igjen vil gi tilbake noe godt til samfunnet. Det er vår visjon å skape noe som de fleste, og de som ønsker, kan ha nytte av.

​Amanett ble grunnlagt våren 2020 av Nejra Majdanac. Hun er utdannet innen kunsthistorie og prosjektledelse, og har i flere år har jobbet som produsent og kunstnerisk leder, samt frivillig ved diverse festivaler i Oslo. 

"For meg er kunst og musikk, i sammenheng med fysisk aktivitet den beste veien til bedre mental helse". 

bottom of page